Skip to main content

Poslanici opozicije podržali N1 i Novu S: Mrak u Srbiji bez slobodnih medija

Info 06. дец 2022.
< 1 min čitanja

"Natpis su, u trenutku kada su u salu ušli predstavnici medija, podigli poslanici poslaničke grupe Ujedinjeni, Narodne stranke, DS-a, Moramo-Zajedno i Zeleno-levog kluba"

Poslanici dela opozicije u Skupštini Srbije su na današnjoj sednici podržali televizije N1 i Nova S, tako što su ustali i podigli crne papire sa natpisom: „Mrak u Srbiji bez slobodnih medija“.

Natpis su, u trenutku kada su u salu ušli predstavnici medija, podigli poslanici poslaničke grupe Ujedinjeni, Narodne stranke, DS-a, Moramo-Zajedno i Zeleno-levog kluba.

Šef poslanika naprednjaka Milenko Jovanov tada je odbio da govori, zatraživši od predsedavajuće Elvire Kovač da obezbedi uslove za nastavak sednice.

Jedan od poslanika iskoristio je trenutak da rašari zastavu sa Kosovom i natpisom „Nema predaje“, zbog čega ga je predsedavajuća opomenula da, po Polsovniku, nije dozvoljeno isticanje obeležja.

Na primedbu tog poslanika da je učinuo isto što i poslanici opozicije koji su držali natpise podrške televizijama N1 i Nova S, Kovač je odgovorila da to nije isto, jer ostali poslanici nisu isticali nikakva obeležja.

Kovač je zatim zamolila poslanike opozicije da sednu i spuste natpise kako bi se nastavila sednica.

„Preneli ste svoju poruku, ja nisam reagovala, očigledno ste čekali medije. Performans ste zavšrili, svi su to videli, mislim da je dovoljno“, rekla je predsedavajuća i pozvala pristutne da se nastavi rasprava o budžetu.

U nastavku sednice ipak nije došlo do smirivanja strasti, pošto je došlo do verbalnog sukoba Milenka Jovanova i poslanika Narodne stranke Borislava Novakovića.

Novaković je na provokaciju Jovanova („Boro, kako je biti iza brave?“), odgovorio uvredom zbog čega mu je izrečena opomena.

Podsetimo, televizije N1 i Nova S, umesto programa, od ponoći emituju telop sa crnim ekranom na kome je ispisana poruka „Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija“.

(N1, foto: N1)