Skip to main content

Portal Magločistač pokreće jednokratnu donatorsku kampanju za proširivanje redakcije

Lokalne samouprave 07. feb 2022.
2 min čitanja

Portal Magločistač iz Subotice pokrenuo je danas jednokratnu donatorsku kampanju za proširivanje redakcije, odnosno za zapošljavanje jednog novinara/novinarke.

Kampanja će trajati narednih 15 dana, a sredstva koja se prikupe biće opredeljena za pokrivanje troškova poreza i doprinosa na zarade za novog člana redakcije.

“U ovom trenutku, to je naša preka potreba, jer smo u prethodnih godinu dana, zahvaljujući učešću u projektu Media for All koji privodimo kraju, ojačali organizacione kapacitete, povećali čitanost Magločistača, unapredili produkciju medijskih sadržaja, uspostavili mrežu saradnika iz civilnog sektora. Da bismo nastavili dalje da rastemo i da se razvijamo, neophodno je da širimo tim. A za to nam je potrebna vaša pomoć i podrška!”, poručuju iz Magločistača.

Redakcija navodi da je sa svojim čitaocima već šest godina i da je uprkos mnogim poteškoćama u prvih pet godina postojanja, portal uspeo da se profiliše kao jedini nezavisni lokalni medij koji se bavi temama od javnog interesa na analitičko-istraživački način.

“Nastojimo da istinito, pravovremeno i objektivno informišemo javnost o svim važnim temama u Subotici i njenoj okolini, postavljamo u vaše ime pitanja, tražimo odgovore, i tako utičemo na donosioce odluka da probleme grada i građana – rešavaju”, navodi se u objavi.

Dodaje se da je Magločistač tokom 2020. već sproveo dve uspešne crowdfunding kampanje, te, zahvaljući donacijama građana, sada ima novu, redizajniranu internet stranicu.

“Ali, najveći benefit te dve kampanje bila je spoznaja da naš portal oko sebe već ima izgrađenu čitalačku zajednicu – vas. Zato smo uvereni da će i ova treća biti uspešna!”, ističe redakcija.

Kako se navodi, cilj nove kampanje je da se prikupi najmanje 100.000 dinara, a optimalno 200.000 dinara u naredne dve nedelje, što će biti dovoljno za pokriće poreza i doprinosa na zaradu za šest meseci do godinu dana angažovanja jedne mlade novinarke ili novinara Magločistača. Neto iznos zarade obezbeđuje redakcija od sredstava dobijenih implementacijom biznis plana razvijenog u sklopu Media for All projekta.

Donacije se mogu uplatiti preko žiro-računa udruženja građana koje je osnivač Magločistača, a podaci za uplatu su sledeći:

Udruženje građana “Centar građanskih vrednosti” Subotica
Zrinjskog i Frankopana 21a, 24000 Subotica,
325-9500700034888-97
OTP Banka

Na koje sve načine možete podržati rad Magločistača, vidite na stranici Podrži Magločistač.

“Za sve koji podrže rad Magločistača i posvete nam ono što je najdragocenije – svoju pažnju – pripremili smo i skropne poklone: biorazgradive kese, notese, olovke, termose, polo majice sa brendom Magločistača! Ukoliko, pak, niste u situaciji da novčano podržite naš rad, molimo najlepše – podelite ovu informaciju na vašim društvenim mrežama”, navodi se u pozivu.

(Autonomija, Magločistač)