Skip to main content

Ponovo ispisan grafit na ulazu u Gruhonjićevu zgradu

Vojvodina 23. мар 2024.
< 1 min čitanja

"Očevici, koji su učestvovali u prethodnoj akciji prekrečavanja pretećeg grafita, su ispričali da su se vraćali iz večernjeg izlaska oko 1.30 sati i da su videli novi grafit"

Na ulazu u zgradu univerzitetskog profesora i novinara Dinka Gruhonjića iz Novog Sada noćas je ponovo ispisan grafit, nakon što su prethodno građani sinoć prekrečili grafit koji je sadržavao pretnju smrću Gruhonjiću.

Na zidu crvenom farbom piše „Džabe si krečio! Liman“.

Očevici, koji su učestvovali u prethodnoj akciji prekrečavanja pretećeg grafita, su ispričali da su se vraćali iz večernjeg izlaska oko 1.30 sati i da su videli novi grafit.

„Osetio se još uvek smrad farbe, spreja, čime već to rade, što znači da je to bilo vrlo nedavno urađeno“, rekao je jedan očevidac.

Očevici su dodali da se vrlo brzo pojavio i policijski automobil, sa dva policajca u njemu, kojima su ispričali šta se desilo.

„Potom su policajci zvali svoga komandira. On je došao drugim policijskim vozilom i, vidno iznerviran, rekao da je prošao pored Gruhonjićevg ulaza 10 minuta pre toga i da je zid bio čist“, ispričao je očevidac.

Gruhonjić je na meti hajke već danima i dobija veliki broj pretnji smrću i šovinističkih uvreda.

(Beta/Autonomija)