Skip to main content

Ponoš: Jedinstvena opozicija na sva tri glasačka listića, sve ostalo – sebično

Info 07. okt 2021.
< 1 min čitanja

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je da se vlasti mora suprotstaviti „ista jedinstvena opozicija na sva tri glasačka listića“ i da je u tome potrebna „referendumska atmosfera“.

„Vučić će biti na sva tri glasačka listića – i za predsednika i za parlamentarne i za beogradske izbore. On će personalizovati tu opciju, on je personifikacija ove muke koju živimo i koja nam se kao avet smeši i u budućnosti. Alternativa mora biti jasna i jednoznačna – ista jedinstvena opozicija na sva tri glasačka listića. Sve ostalo je sebično, kratkovido i neodgovorno“, rekao je Ponoš za novi broj nedeljnika NiN.

On je rekao da stranka čiji je potpredsednik ne nameće tezu da treba da se formira „ekskluzivni klub Narodne stranke, Demokratske stranke i Stranke slobode i pravde“, već da samo racionalno sagledava da jedinstven nastup opozicije nije moguć ako o tome nema njihove saglasnosti.

„Od toga bi trebalo da se krene. Verujem da bi takva saglasnost navela i ostale da sa manje podozrenja razmotre ideju jedinstvenog nastupa opozicije na svim nivoima“, naveo je Ponoš.

Kako je rekao, i za izlazak na izbore pod nepovoljnim okolnostima i za produktivan aktivni bojkot potrebno je opoziciono jedinstvo ili bar volja da se konstruktivno razgovara, ali ne preko medija“.

„To je pristup koji zagovara Narodna stranka. A da li će tako biti ne zavisi samo od nas“, naglasio je Ponoš.

(Beta, Foto: N1)