Skip to main content

Ponavljanje izbora na 35 biračkih mesta, bojkot koalicije ‘Srbija protiv nasilja’

Info 30. dec 2023.
< 1 min čitanja

Traže da se izbori ponište

Na 35 biračkih mesta u Srbiji danas se ponavlja glasanje za vanredne parlamentarne izbore, koji su održani 17. decembra.

Na ponovljenim izborima, koje je koalicija „Srbija protiv nasilja“ ranije saopštila da će bojkotovati, biračka mesta biće otvorena u 7.00 a glasanje će trajati do 20.00 sati, do kada traje i izborna tišina.

Kako je saopšteno iz Republičke izborne komisije (RIK), glasanje za narodne poslanike ponavlja se na pojedinim biračkim mestima u Nišu i Subotici, kao i u nekim biračkim mestima u opštinama Babušnica, Bojnik, Veliko Gradište, Vlasotince, Trstenik, Žagubica, Koceljeva, Lebane, Petrovac na Mlavi, Plandište, Raška, Svrljig, Tutin, Ćuprija, Aranđelovac, Kosjerić, Kula, Topola i Ćuprija.

Glasaće se i na tri biračka mesta za Skupštinu grada Beograda, na biračkom mestu broj 73 u gradskoj opštini Voždovac i biračkim mestima broj 15 i 122 u gradskoj opštini Novi Beograd.

Koalicija „Srbija protiv nasilja“ saopštila je ranije da neće učestvovati na ponovljenim izborima, jer ne želi da učestvuje u nastavku „izborne lakrdije“.

Predstavnici ove koalicije od 18. decembra organizuju proteste u Beogradu sa zahtevom da se izbori ponište, zbog neregularnosti i kršenja izborne volje građana, a više poslanika i funkcionera stranaka koje čine izbornu listu „Srbija protiv nasilja“ štrajkuje glađu.

(Beta/foto: N1)