Skip to main content

Politička platforma Solidarnost istupila iz stranke Zajedno

Info 13. feb 2024.
< 1 min čitanja

"Nastavljamo sa borbom protiv gaženja radničkih i ženskih prava, protiv pljačke javnih resursa i uništavanja životne sredine"

Politička platforma Solidarnost saopštila je da je istupila iz stranke Zajedno i da će „nastaviti sa razvojem i širenjem Solidarnosti kao političke organizacije levice koja učestvuje u parlamentarnoj borbi u Srbiji“.

„Zahvaljujemo se našim saborcima i saborkinjama iz stranke Zajedno na zajedničkom radu i želimo im puno uspeha u borbi za sistemske promene u našem društvu, za koje se i sami zalažemo. Solidarnost će nastaviti da se bori za društvo slobode, jednakosti i solidarnosti. Nastavljamo sa borbom protiv gaženja radničkih i ženskih prava, protiv pljačke javnih resursa i uništavanja životne sredine“, naveli su u saopštenju.

Solidarnost će kao i do sada, sa svim bliskim političkim organizacijama, nastaviti, kako dodaju, „borbu protiv pljačkaškog režima SNS-a na svim nivoima“.

U januaru 2023. godine stranka Zajedno i Politička platforma Solidarnost su potpisale sporazum po kojem je Solidarnost postala jedna od autonomnih organizacija unutar stranke Zajedno.

(N1, foto: Autonomija)