Skip to main content

Pokret za preokret tvrdi da je Opšta bolnica u Subotici pred kolapsom

Lokalne samouprave 03. jun 2021.
< 1 min čitanja

Gradski odbor Pokreta za preokret Subotice zatražio je danas hitnu smenu rukovodstva Opšte bolnice u Subotici, navodeći da je ta bolnica pred kolapsom.

Pokret je u saopštenju naveo da su Srpska napredna stranka (SNS) i Savez Vojvođanskih Mađara (SVM) doveli tu bolnicu do ivice kolapsa i da je smena celokupnog rukovodstva nužna kako zdravstvena sigurnost građana Severnobačkog okruga ne bi bila do kraja ugrožena.

„Direktor Slobodan Puškar, koji je nametnut osoblju bolnice i koji je kadar SNS-a u Novom Sadu, zajedno sa svojim prijateljem, SNS analitičarom Brankom Radunom, oterali su značajan broj kvalitetnog zdravstvenog osoblja iz te bolnice„, kazali su iz GO Pokreta za preokret.

Dodali su da „niko od 198 lekara po procenama SNS-a i SVM-a nema sposobnosti da vodi bolnicu“ već da su nametnuli čoveka spolja.

„Nihovo vođenje bolnice karakteriše napuštanje te važne zdravstvene ustanove 14 specijalista i subspecijalista, pa su neka odeljenja na minimumu lekarskog kadra. Zbog toga se i za manje teške slučajeve pacijenti upućuju u Novi Sad, što nekada može biti kobno po njihovo zdravlje i život„, rekli su iz tog pokreta.

Kako su dodali, pacijenti koji se zbrinjavaju u toj ustanovi svedoče o nehigijenskim uslovima, zapuštenim toaletima i neispravnim instalacijama, a naveli su i da nedostaje sanitetskog materijala i lekova, koje pacijenti moraju da donose od kuće.

(Beta)