Skip to main content

Pokret za preokret: Samovolja direktora ugrožava pacijente u subotičkoj Opštoj bolnici

Lokalne samouprave 20. nov 2021.
< 1 min čitanja

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je danas da je zbog “nestručnog rukovođenja” Opšta bolnica u Subotici “pred kolapsom”.

Na konferenciji za novinare u tom gradu Veselinović je optužio direktora bolnice Slobodana Puškara i “kadar Srpske napredne stranke” što se ta zdravstvena ustanova “raspada u svakom pogledu”.

“Prema svedočenju pacijenata, ali i zdravstvenog osoblja, pogotovo nekih koji su već napustili bolnicu, ta institucija se raspada kako građevinski i tehnički, tako i po načinu na koji se upravlja kadrovima. Nedostaje sve, od posteljine, pa bolesnici moraju sami da je donose od kuće, preko sredstava za higijenu, do lekova”, naveo je Veselinović a preneo Pokret za preokret.

On je optužio direktora bolnice da je “doveo ‘kadrove’ sa sobom iz Novog Sada i dao odlična primanja ljudima koji nemaju nikakve veze sa medicinom” a da za one koji nisu članovi SNS “nema posla” u toj ustanovi.

“Prema svedočenju pojedinih medicinskih sestara koje su se školovale za to, na svaka četiri meseca odlaze kod njega, na njegov poziv i uvek je samo jedno pitanje, da li ste se učlanili u SNS? Ako je odgovor negativan to znači da ugovor može biti produžen samo za par meseci, a od stalnog zaposlenja nema ni govora”, dodao je predsednik Pokreta za preokret.

(Beta)