Skip to main content

Podrži RTV u utorak organizuje protest Ali nije to još gotovo

Građani 28. nov 2016.
< 1 min čitanja

Pokret Podrži RTV najavio je da će sutra, povodom Dana Radio-televizije Vojvodine (RTV), organizovati više protestnih manifestacija pod nazivom “Ali nije to još gotovo!”

U klubu “Fabrika” Studentskog kulturnog centra Novi Sad u 18 sati biće otvorena izložba fotografija i projekcije kratkih filmova sa uličnih protesta, koje je letos organizovao Pokret Podrži RTV, u znak protesta zbog talasa smena urednika i voditelja, u koje su se desile maju ove godine, nakon izbora.

U 19 sati biće održana tribina, na kojoj će govoriti Sanja Kljajić iz Pokreta Podrži RTV, Marko Aksentijević iz Inicijative Ne da(vi)mo Beograd, predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović i reditelj i profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu Janko Baljak.

Organizatori su za 21 sat najavili protestni koncert, na kojem će svirati bendovi DTA, Dža ili bu, Grate, Samostalni referenti, kao i “bend iznenađenja”, a ulaz na kompletan događaj je besplatan.

Istoga dana, RTV će u Studiju M organizovati zvaničnu proslavu Dana te medijske kuće, na kojoj će biti dodeljena priznanja zaposlenima i predstavljena maketa nove zgrade Televizije Vojvodine koja treba da se gradi.

(Autonomija)