Skip to main content

Podrška opozicionih partija Janku Veselinoviću

Vojvodina 17. nov 2023.
< 1 min čitanja

"Naprednjaci otšli i korak dalje pa umesto da osuđuju napade i nasilje, oni pravdaju postupke svojih visokih funkcionera"

Predstavnici političkih stranaka i pokreta iz koalicije „Srbija protiv nasilja“ danas su posetom Budisavi dali podršku Janku Veselinoviću i njegovim kolegama iz Pokreta za preokret, koji su prošlog vikenda fizički napadnuti u tom mestu.

Kako je tada navedeno, Veselinovića su napali članovi Srpske napredne stranke, na čelu sa Milošem Egićem, direktorom JP „Gradsko zelenilo“ Novi Sad.

Veselinović i njegove kolege su prilikom napada povređeni i završili u Urgentnom centru, a istragu vodi policija i tužilaštvo.

U današnjem zajedničkom saopštenju „Srbija protiv nasilja“ i Pokreta za preokret, ističe se da su na istom mestu gde se desio napad predstavnici koalicije razgovarali sa građanima Budisave, uz poruku da ih ni fizički napadi neće zaustaviti.

„Ono što je očigledno to je da velike tragedije koje su se dogodile u maju nisu uticale na Srpsku naprednu stranku. Naprednjaci su nastavili da promovišu govor mržnje, nasilje i da se ponašaju prema svojim neistomišljenicima na najgori mogući način“, naveo je predsednik novosadskog odbora Demokratske stranke Veljko Krstonošić.

Dodao je se da su naprednjaci otšli i korak dalje pa umesto da osuđuju napade i nasilje, oni pravdaju postupke svojih visokih funkcionera.

Branislava Pandurov, kandidatkinja za republičkog poslanika koalicije „Srbija protiv nasilja“ poručila je „naprednjačko-radikalskom režimu“ da se opozicija ne boji, kao i da na nasilje neće odgovarati nasiljem.

(Autonomija, foto: N1)