Skip to main content

Vojvođani potpisali koaliciju za izbore

Vojvodina 17. нов 2023.
< 1 min čitanja

"Cilj liste je staviti Vojvodinu u fokus na predstojećim izborima, jer Vojvodina mora da bude faktor promene od 'dosadašnjeg štetnog centralizovanog sistema vlasti'"

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Zajedno za Vojvodinu potpisali su danas u Novom Sadu koalicioni sporazum o zajedničkom učešću na izborima za poslanike u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine.

Koaliciona lista, za koju su sporazum potpisali čelnici stranaka Bojan Kostreš, Aron Čonka i Olena Papuga, nosiće naziv „VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu“.

Kako je saopšteno, cilj liste je staviti Vojvodinu u fokus na predstojećim izborima, jer Vojvodina mora da bude faktor promene od „dosadašnjeg štetnog centralizovanog sistema vlasti“.

„Vojvođani će se na predstojećim izborima zalagati za suštinsku decentralizaciju Srbije, kako bi Vojvodina kao autonomna pokrajina dobila administrativna ovlašćenja koja treba da joj pripadaju u skladu sa tim statusom, te kako bi na raspolaganje dobila više vojvođanskog novca koji se trenutno uplaćuje u republički budžet“, saopšteno je.

Kako se precizira, jedino tako će moći da se rešavaju svakodnevni i ključni problemi Vojvođana kao što su loša situacija u zdravstvu, loša infrastruktura, neispravna pijaća voda, neadekvatan obrazovni sistem, prava nacionalnih zajednica i mnoge druge, koje centralna vlast, „kilometrima daleko u Beogradu, ne želi da rešava“.

(Autonomija, foto:LSV-Vojvođani)