Skip to main content

Podneta inicijativa za izglasavanje nepoverenja Vladi Crne Gore

Jugoslavija 19. јан 2022.
< 1 min čitanja

Kako prenose Vijesti, građanski pokret URA, koji je deo koalicije „Crno na bijelo“, je saopštio da „neće simulirati procese, odugovlačiti i mrcvariti većinsku volju građana koji žele stabilnost, reforme i put ka EU“ i da su „već danas u skupštinsku proceduru uputili inicijativu na osnovu koje će se videti da li aktuelna Vlada ima podršku većine poslanika“.

„Ovo je prije svega i test da li koncept manjinske vlade koju smo predložili svim poslanicima ima većinu u parlamentu. Ono što je bilo očekivano jeste da nakon izglasavanja interpelacije trima ministarima i sam premijer pokrene proceduru kojom bi se pokrenulo pitanje povjerenja Vladi, ali pošto se to nije desilo, smatramo da se to pitanje mora rešiti“, ističe se u saopštenju URE.

Inicijativu su potpisali poslanici koalicije „Crno na bijelo“, Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Bošnjačke stranke (BS), Albanske liste i Albanske koalicije, te dio poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).

Među potpisnicima nema poslanika Demokratske Crne Gore, Demokratskog fronta (DF), Socijalističke narodne partije (SNP), Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore (UCG) i Radničke partije (RP).

Koalicija „Crno na bijelo“ predložila je 17. januara model manjinske vlade u kojoj, kako je kazao lider Građanskog pokreta URA i potpredsednik Vlade Dritan Abazović, ne bi bilo mesta za Demokratski front i Demokratsku partiju socijalista.

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić je na jučerašnjoj konferenciji saopštio da je manjinska vlada „prevara“.

(N1/Vijesti, foto: N1)