Skip to main content

Perović: Šest predsjednika opština podnosili izvještaj dokle su stigli u četništvu

Jugoslavija 12. јан 2023.
< 1 min čitanja

Šest predsjednika crnogorskih opština na Odboru za dijasporu srpskog parlamenta podnosili su izvještaj dokle su stigli u četništvu, ocijenio je za Antenu M Predsjednik Crnogorskog PEN centra Milenko Perović.

„Od predstavnika klerofašističke strukture koja je 2020. godine došla na vlast, svašta se može očekivati. Odlazak nesretnih predjsednika opština na poklonjenje i raportiranje dokle su stigli u četništvu, neodoljivo me podsjeća na situaciju iz Drugog svijetskog rata kad je Pavle Đurišić, koji je bez sumnje ideološki otac ili đed ovih predjsednika opština, podnosio raport četničkom komandatu Draži Mihajloviću o tome kakve su rezulate postigli u rascrnogorčavanju Crne Gore i ubistvima muslimana, odnosno bošnjaka po Sandžaku“.

Predsjednici opština, kako Perović dalje dodaje, još nijesu stigli u tu fazu, ali nema nikakvih dilema da imaju potencije za takvim nečim.

„Ko je spreman da izda vlastitu zemlju na tako ogoljen i vulgaran način, spreman je na sve. Spreman je da izda sve one koji ne izdaju svoju državu i ostaju patrioti Crne Gore“, zaključio je Perović.

(Antena M, Foto: Screenshot)