Skip to main content

Pavličić razgovarao sa trojicom ambasadora

Autonomija 02. јул 2008.
< 1 min čitanja

pavlicic.jpgGradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je danas u odvojenim posetama ambasadore Velike Britanije, Slovačke, Hrvatske, Stivena Vordsvorta, Igora Furdika i Tončija Stančića, kao i delegaciju ambasade SAD u Srbiji.
Kako se navodi u saopštenju Kabineta gradonačelnika, strane diplomate su čestitale Pavličiću na izboru za gradonačelnika i izrazile zadovoljstvo što je promena vlasti u Novom Sadu dovela do pozitivnih pomaka u pozicioniranju grada na međunarodnom planu.
Dodaje se da su ambasadori istakli spremnost u obezbeđivanju podrške Novom Sadu prilikom konkurisanja za projekte koje finasiraju njihove vlade i međunarodni investicioni fondovi, kao i pomoć u dovođenju investitora iz njihovih zemalja u Novi Sad.
„Gradonačelnik Pavličić je istakao da je Novi Sad ponovo postao otvoren grad, spreman za široku međunarodnu saradnju koja je izuzetno značajna za dalji ekonomski razvoj grada i realizaciju projekata koji obezbeđuju kvalitetniji život njegovih stanovnika“, navodi se u saopštenju.

(Beta)