Skip to main content

PAVLE RADIĆ: Ko izdrži, pričaće

Autonomija 18. авг 2023.
4 min čitanja

Ne znate kako izgleda borba protiv 'obojenih revolucija'?

Ako vas interesuje, gledajte TV Pink. Ako za to – razume se – imate stomak i ako zbog suočavanja sa gadostima niste skloni povraćanju. Gledajte i sve druge TV koje milošću vlasti imaju nacionalne frekvencije, ali ne smećite s uma da ’Pink’ nekako prednjači u inovativnosti i žestini obračuna sa je l’ da banditima, predvodnicima ’obojenih revolucija’ koje su, velikom zaslugom Vulina, ovde konačno provaljene.

Ta je l’ da odavno ugledna TV kuća, zlobnici kažu trovačnica naroda i mezimče režima – zbog čega joj predsednik Srbije takoreći ne izlazi iz studija – ima pravi generalštab iskusnih korifeja bogatog patriotskog iskustva u prepoznavanju, markiranju i borbi sa nacionalnim izdajnicima i nacionalnim otpadom, vojskovođama podmuklih protivnarodnih i protivdržavnih revolucija cinično zvanih obojene. ’Pink’ verovatno najefektnije tuče zmije u glavu, mada ni druge televizije sa nacionalnom frekvencijom – kad je reč o borbi protiv neprijatelja naroda i države – nisu za potceniti. ’Pinkova’ galerija što osuđenih, što neosuđenih ratnih zločinaca – ima ih iha, ha – uz sasluženje salonskih intelektualaca, profesionalnih Srba (pro)fašista, – ako imate snage da ih gledate i slušate će vam jasno i bez greške markirati zlo među nama (koje je l’ da jede srpski hleb a laje protiv Srbije; koje mrzi Srbe i Srbiju i koje – još od herojskih Miloševićevih dana do danas – Srbiji ubacuje klipove u točkove, sve za račun i po instrukcijama srbomrzačkog Zapada). Poznato je, Miloševićevi teoretičari su to davno objasnili, da trulež Zapada pod milim bogom ništa drugo i ne radi, nego smišlja kako da naudi i satre pravoslavnu Srbiju i – dakako – srpsku bratsku uzdanicu, Putinovu Rusiju.

Ali ’oćeš bato, na tvrdo se ovde namerila zapadnjačka trulež. Bastioni slobodarstva i demokratije, ljudskih prava i dostojanstvenog života, iznad svega miroljubivi prema susedima – moćna Matuška vođena mudrim i humanim Putinom i mala nepokorena Srbija pod moćnim Vučićem – preziru lažne zapadne vrednosti, koje – u to nema sumnje – posrnuli zapadni svet vode u katastrofu. Svetionici slobode nude spas ne samo za sebe, nego i svakom ko prezire plutokratsku dekadenciju Zapada. Pa ko ’oće s pravednicima ’oće, a ko neće nek propadne sa Zapadom.

Valjalo je doduše najpre demistifikovati te vražje ’obojene revolucije’, to zlo koje se perfidno podmeće ne samo slobodarima Srbiji i Rusiji, nego i drugim državama u svetu koje drže do je l’ da samopoštovanja i dostojanstva.

Vučićev trbuhozborac Vulin išao je u Moskvu, da sa Putinovim Vulinom Nikolajem Petruševom u potpunosti demistifikuju zapadnjačko zlo koje se podmeće slobodarima i da usaglase zajedničku borbu protiv njega. Nedvosmisleno su utvrdili – reč je o podmuklim podvalama lakovernim građanima tobože autokratskih satrapija, da se bajagi spontano bune protiv u suštini je l’ da humanih i širokogrudih vlasti, protiv navodnog bezakonja, sveopšteg kriminala, pljački, nepostojanja institucija, gaženja ljudskih prava i sličnih zapadnjačkih izmišljotinja za sluđivanje naivnih masa. Zaluđen lakoverni na’ranjen i napojen narod ’oće leba preko pogače. I evo ti šta – srpskog 5. oktobra, ukrajinskog Majdana, gruzijskog Tbilisija i Sakašvilija, evo pobuna sitih, napojenih i zakonima štićenih nezahvalnika u Kirgistanu, Kazahstanu, u Belorusiji, sve samim uzor demokratijama, slobode i carstvu ljudskih prava.

Nakon što su utanačili zajedničku borbu protiv zla, protiv ’obojenih revolucija’, veselnici se okrenuše svojim teškim državnim obavezama i zaoštriše borbu za spašavanje uzvišenih nacija, država i nadasve humanih sistema. Razmena iskustava i međusobna ispomoć se dakako podrazumeva. Putinovu Rusiju i Vučićevu Srbiju – bastione slobodarstva, demokratije i dobrog života – bog da vidi.

Ekspeditivan, rodu, veri, socijalnoj pravdi, antifašizmu i nadasve šefu beskrajno lojalan kakvog ga je bog stvorio, sa bogatim JUL-ovskim iskustvom borbe protiv je l’ da neprijatelja naroda i države, Vulin je služinčadi podelio zadatke. Na sve načine, svim sredstvima – dozvoljenim i ne dozvoljenim, moralnim i nemoralnim, zakonitim i nezakonitim (zakone okačiti mačku o rep) – kompromitovati svaku pojavu otpora vlasti koja uprkos svemu Srbiju nepogrešivo vodi u rajske vrtove slobode i blagostanja (evo samo što nismo tamo). Bilo kakav otpor vlasti i pogotovo Njemu – zna se kome – izdaja je naroda i države. Tačka! Zmije treba tući u glavu, kompromitovati sve kritičare blagostanja, žigosati svakog ko govori o izopačenost vlasti, moralnom rasulu i bednom životnom standardu. Kompromitovati i destruisati je l’ da antidržavne ispostave – nekontrolisane NVO, antivladine, antidržavne i što je najgore antinacionalne medije (Šolakovce), novinare na glasu, umetnike koji ne pristaju uz režim, opstruirati svaki zametak pobune na univerzitetima, naučnim ustanovama i instututima, u umetničkim krugovima, sportu i estradi. Nezahvalnicima koji u berićetu trabunjaju o demokratiji, miru i normalnom životu – sve to već imaju – treba stati nogom za vrat. Utuviti narodu u glavu, da u surovom svetu živi u najboljem od svih mogućih svetova. E da, i to da se zna ko je ovde gazda, ko je najveći i najbrižniji srboljub koji se upisuje u panteon nacionalnih velikana. Zamlatama kojima je bajagi do ljudskih prava, demokratije i pristojnog života eno beli svet, pa nek tamo izvoljevaju i nek se prenemažu sa tim izmišljotinama. 5. oktobra u Srbiji više neće biti!

Vlasnik ’Pinka’ časa ne časi u borbi protiv elemenata ’obojene revolucije’ i iskazivanju lojalnosti gazdi. Uvek je bio takav, je l’ da pre svega patriota. Evo ga kako uz pomoć veštačke inteligencije – prednjači u inovativnosti – svojim ’uradkom’, na svojoj niotkog kontrolisanoj televiziji hrabro izvrgava ruglu viđenije opozicionare, bajagi borce za bolju Srbiju. I drugi kritičari blagodatnog režima doći će na red, neka ne brinu, duga je godina. A Zakon, a zaštita dostojanstva ličnosti? More, kakav zakon, kakve ličnosti kad su, je l’ da, odbrana srpstva, Srbije i pogotovo Njega u pitanju. Nije važno hoće li mu neko reći hvala. Kad se svetinje odbrane, onda se može, je li, i o tim zgubidanskim kerefekama trabunjati.

Ni ljubitelj septičkih jama, osuđeni ratni zločinac sa privilegovanim položajem u slobodarskoj i moralno uzornoj Srbiji, Šešelj, ne dangubi kad je reč o markiranju i borbi protiv neprijatelja Srba i Srbije. Nepogrešivo ih locira kao što lovački psi lociraju divljač, pa rezultate lovine obznanjuje na najvažnijim televizijama i tabloidima, da se pučina uveseljava visprenošću lovca, blagoš nama. Upravo je objavio – i na tv Happy, posestrimi tv Pink, se slavodobitno pohvalio – knjigu, po običaju klevetničke splačine, o dva ugledna novosadska novinara, kako bi ih dodatno uvalio u blato i kompromitovao njihov rad koji itekako žulja njegovog gazdu. Godinama, sad već decenijama, u javnosti deluje po logici slobodarstva i dostojanstva kakvo i priliči Srbinu njegovog kova – da prostite n*srati što više i što bezočnije, što grlatije reklamirati preko njemu sličnih telala, itekako ima onih ispranog mozga naviknutih na splačine i medijski izmet koji će to bez problema progutati i ratnom zločincu verovati.

To vam je to, da malo uozbiljimo stvar, otprilike borba protiv đavoljih ’obojenih revolucija’ (pobuna građana, noćnih mora svih despota i tirana). Itekako ćemo je se još toga nagledati, iako i do sada sa njom imamo prebogato iskustvo. Sistematsko ispiranje mozga masama, klevetanje onih koji na to ne pristaju, huškanje rulje na čestite ljude, širenje mržnje, straha i nasilja, čuvanje tiranije po svaku cenu sve pod zavodljivom krinkom je l’da odbrane ugroženog naroda, vere i države.

Ko izdrži, pričaće.

(Autonomija)