Skip to main content

Pavle Grbović: Bićemo prvoplasirani u Beogradu, naša prednost su ljudi

Info 04. dec 2023.
< 1 min čitanja

"Mi ćemo se boriti za slobodu i očuvanje izborne volje građana, a oni(sadašnja vlast) će pokušati da tu volju na neki način izigraju"

Lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović izjavio je da će koalicija „Srbija protiv nasilja“ biti prvoplasirana na gradskim izborima u Beogradu i kao takva će trasirati budući politički pravac glavnog grada.

„Svi koji pređu cenzus, nedvosmisleno odluče da žele da učestvuju u razvlašćivanju režima i prihvati osnovne političke i vrednosne postuplate su dobrodošli“, rekao je Grbović u intervuu za list Danas.

Na pitanje kako vlast može da pokrade izbore, jer je najavljeno da će opozicija imati 2.500 kontrolora u Beogradu i 20 000 na nivou republike, Grbović je naveo da će svako do tog 17. decembra raditi svoj posao i objasnio: „Mi ćemo se boriti za slobodu i očuvanje izborne volje građana, a oni(sadašnja vlast) će pokušati da tu volju na neki način izigraju“.

„Ono što je naša prednost jesu ljudi. Građani koji su se odvažili da se suprotstave autokratiji su slobodni mediji za sebe. Televiziji i novinama možete verovati ili ne, ali lično iskustvo osećaja nemoći koji ljude obuzme svaki put kad uđu u prodavnicu, osećaj strepnje svaki puta kad im dete izađe iz kuće ili osećaj prevarenosti svaki put kad vide da uvek oni koji su gori, ali politički podobni napreduju preko reda i dobijaju više nego što zaslužuju, to je nešto što se ne dovodi u pitanje“, rekao je Grbović.

On je istakao da propaganda i cenzura imaju dug vek trajanja, ali je i to ograničeno i dodao da „rok ističe“, jer, kako je ukazao, „u njihove ružičaste i srećne bajke i basne malo ko još veruje“.

(N1, foto: Autonomija)