Skip to main content

Pastor: Međunacionalni incidenti više nisu praksa

Autonomija 15. апр 2010.
< 1 min čitanja

Ištvan PastorPotpredsednik Vlade Vojvodine Ištvan Pastor kaže da međunacionalni incidenti u toj pokrajini više nisu praksa već pojedinačni slučajevi.

Pastor je u razgovoru s poslanikom Evropskog parlamenta Hanesom Svobodom rekao da je učinjen značajan iskorak u angažovanju policije na zaustavljanju ovih incidenata, ali je dodao da postoji još puno mesta za poboljšanje kada je reč o sudskom procesuiranju i sprovođenju kaznene politike za počinioce ovakvih dela.

„Važno je da postoji spremnost državnih organa da se zajednički povlače potezi koji će ukupnu situaciju o ovoj oblasti učiniti još boljom“, kazao je Pastor, a prenosi Pokrajinski sekretarijat za informacije.

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši rekao je da je pokrajina pripremila 120 konkretnih projekata u okviru razvoja strategije budućeg Dunavskog regiona.

Svoboda je ocenio da je Vojvodina, i na evropskom nivou, dobar primer integracije i suživota različitih nacionalnih zajednica.

On je podržao nastojanja pokrajinske administracije za aktivno učešće u izradi dunavske strategije i dodao da su regionalna povezivanja model za brži razvoj svih evropskih regiona.

Hanes Svoboda je i potpredsednik grupe socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu.

U delegaciji sa Svobodom bio je i predstavnik Evropskog foruma za demokratiju i solidarnost Jan Marinus Virsma, navedeno je u saopštenju.

(Beta)