Skip to main content

Pastor, Agošton i Pal za nastavak saradnje

Autonomija 09. јун 2008.
< 1 min čitanja

Ištvan PastorTrojica lidera Mađarske koalicije, Ištvan Pastor, Andraš Agošton i Šandor Pal, najavili su nastavak međusobne saradnje i u postizbornom periodu.
Pastor, Agošton i Pal su za internet portal „Vojvodina danas“ (www.vajdasagma.info) kazali da je ta saradnja „ne samo moguća nego i nužna“.
Pastor, lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), rekao je da je razlog za lošiji rezultat Mađarske koalicije na proteklim izborima u tome što su ti izbori imali „referendumski karakter“, tako da je ta koalicija postala žrtva toga.
Predsednik Demokratske stranke vojvođanskih Mađara Andraš Agošton saglasio se s tom ocenom i rekao da su izbori bili predstavljeni kao da se radi „o pitanju života ili smrti“.
„Biračima je rečeno da zato treba da glasaju za koaliciju predvođenu Demokratskom strankom, jer inače neće biti ništa od priključenja Evropi“, kazao je Agošton.
Predsednik Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara Šandor Pal ocenio je da birači nisu do kraja poverovali da je saradnja stranaka unutar Mađarske koalicije iskrena.
Pal je optužio SVM da je jedan od krivaca za loš rezultat, jer u toj stranci „nije okončan proces pročišćenja i nisu se ogradili od starih kadrova“.

(Beta)