Skip to main content

Pajtić: Očekujem potvrdu proevropskog opredeljenja

Autonomija 25. мај 2008.
< 1 min čitanja

bojan-pajtic.jpgPredsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić i potpredsednik Demokratske stranke izrazio je očekivanje da će građani na vojvođanskim izborima oceniti dosadašnji rad pokrajinske vlade i potvrditi svoje proevropsko opredeljenje.
Pajtić je posle glasanja u novosadskoj Mesnoj zajednici „Prva vojvođanska brigada“, rekao i da očekuje da će izbori u Vojvodini biti pokazatelj strankama koje treba da konstituišu novu republičku vladu, u kom pravcu bi Srbija trebalo da se razvija u budućnosti.
„Očekujem da će skupštinsku većinu formirati lista ‘Za evropsku Vojvodinu’ sa drugim listama proevropske orijentacije i sa onim strankama sa kojima smo i do sada činili većinu u Skupštini Vojvodine“, rekao je Pajtić.
U Vojvodini su jutros u sedam sati otvorena 1.782 biračka mesta na kojima će stanovnici te pokrajine glasati u drugom krugu izbora za Skupštinu Vojvodine po većinskom sistemu.
U birački spisak u Vojvodini upisano je 1.720.818 građana, a drugi krug se održava u svih 60 izbornih jedinica, pošto u prvom krugu niko od kandidata nije dobio potrebnu većinu.
Građani biraju 60 poslanika koji će, zajedno sa već izabranih 60 poslanika po proporcionalnom sistemu, činiti novi saziv Skupštine Vojvodine.

(Beta)