Skip to main content

Pajtić: DS neće dozvoliti podelu Vojvodine

Autonomija 21. апр 2008.
< 1 min čitanja

bojan-pajtic.jpgPotpredsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić osudio je večeras ideju podele Vojvodine prema teritorijalnim autonomijama nacionalnih manjina.
„DS je stranka koji želi da Vojvodina bude unapređena i Vojvodinu ne treba cepati. Takve ideje su uništile ovu zemlju i DS neće dozvoliti takvu podelu Vojvodine“, rekao je Pajtić na predizbornoj konvenciji u Senti.
On je rekao da je Vojvodina „uvek bila Evropa u malom“ i da je zbog toga siguran da će koalicija predvođena DS-om pobediti u Senti, Vojvodini i celoj Srbiji.
Tokom govora koji je održao na mađarskom jeziku, Pajtić je naveo i „da se DS nikada ne kocka sa budućnošću zemlje i sopstvene dece, jer je sa jedne strane spremna da štiti suverenitet Srbije, a sa druge da obezbedi bolju budućnost za Srbiju“.
Pajtić je osudio izjavu haškog optuženika Vojislava Šešelja koji je pred Tribunalom u Hagu rekao da se Srbija „otarasila mafijaškog premijera Zorana Đinđića“.
„Ako DS dozvoli pobedu onih koji su uništavali Srbiju, Đinđić je onda uzalud izgubio život. Ako ne prema sebi, onda prema njemu sigurno imamo obavezu da pobedimo na ovim izborima“, rekao je Pajtić.
Pored potpredsednika DS-a na konvenciji su govorili i stranački funkcioneri Vojislav Brajović i Gabor Lodi i poslanički kandidat za Skupštinu Srbije koalicije „DS-G17 Plus-Boris Tadić“ Tamaš Tot. Na konvenciji su predstavljeni kandidati za pokrajinske i republičke izbore, kao i kandidati koalicije DS i G17 Plus za odbornike u Skupštini Opštine Senta.

(Beta)