Skip to main content

Osuđen napadač na studenta Stefana Karanovića, student traži od Pravnog fakulteta u Novom Sadu da pomogne u otkrivanju nalogodavaca

Vojvodina 29. апр 2024.
2 min čitanja

"Apelujem na buduće studente da ne upisuju Pravni fakultet u Novom Sadu, dok se na njemu dešavaju takve stvari"

Petar Galonja iz Čelareva osuđen je na osam meseci zatvora, uslovno na dve godine i izrečena mu je mera bezbednosti zabrana uznemiravanja na dve godine, zbog napada na studenta Stefana Karanovića, koji je široj javnosti poznat po mnogobrojnim sporovima koje je vodio protiv Pravnog fakulteta u Novom Sadu.

Student Karanović je agenciji Beta, koja je imala uvid u presudu, rekao da očekuje i da se pronađu nalogodavci napada na njega.

“Tim pitanjem bi trebalo da se bavi i Pravni fakultet u Novom Sadu, umesto što se pojedini profesori tog fakulteta bave profesorima Filozofskog fakulteta u Novom Sadu”, rekao je Karanović i apelovao na buduće studente da ne upisuju Pravni fakultet u Novom Sadu, dok se na njemu dešavaju takve stvari.

“Dok se drugi bave tehnološkim napredovanjem, veštačkom inteligencijom, mi se bavimo po fakultetima mržnjom, šikaniranjem profesora koji nešto kažu, i napadanjem studenata sekirama i letvama i pretnjama pištoljima”, kazao je Karanović.

Petar Galonja iz Čelareva priveden je u januaru 2023. godine, nakon što je 8. novembra 2022. za njim Prekršajni sud u Bačkoj Palanci bio raspisao naredbu za dovođenje.

Prekršajni sud u Bačkoj Palanci izdao je opštu naredbu za dovođenje Galonje na glavni pretres na koji se nije odazivao, nakon što je javno tužilaštvo u tom gradu u optužnom predlogu zahtevalo godinu dana zatvora za njega zbog napada na studenta Stefana Karanovića.

Galonja je optužen i za upad u prostorije kompanije Delta agrar sa dvojicom saokrivljenih.

Karanovića su, dok je bio na džogingu, napala trojica muškaraca, udarili ga štapom u glavu i napravili mu rasekotinu.

Novosadski Pravni fakultet ukinuo je u martu prošle godine suspenziju Karanoviću, nakon četiri godine.

Fakultet ga je suspendovao uz tvrdnje da je narušavao ugled te institucije tako što je u medijima objavljivao da se na Pravnom fakultetu u Novom Sadu dešavaju kriminalne aktivnosti, što je student negirao.

Upravni sud je oborio četiri rešenja Pravnog fakulteta u Novom Sadu, kojima je Karanović bio disciplinski kažnjavan.

Karanović je ranije odbacio mogućnost nagodbe sa upravom tog fakulteta, koju mu je ponudio bivši dekan Branislav Ristivojević i optužio ga da ga “ucenjuje”, da se postavlja “iznad suda” i da ne poštuje zakon.

Karanović završava studije na Pravnom fakultetu u Beogradu.

(Autonomija/Beta)