Skip to main content

Osnovne škole u skoro svim gradovima u Crnoj Gori evakuisane zbog dojava o bombama

Jugoslavija 27. apr 2022.
< 1 min čitanja

Osnovne škole u gotovo svim crnogorskim gradovima jutros su evakuisane nakon što su na mejl adrese direktora pristigle anonimne dojave o postavljenim bombama.

Iz Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta potvrdili su da su škole evakuisane, napominjući da će oni postupati po uputima Uprave policije.

Iz Uprave policije kazali su da njihovi službenici u školama preduzimaju mere bezbednosti, preglede i kontrole.

“Uprave i nastavno osoblje škola u kojima policija preduzima aktivnosti sarađuju sa policijom i obavestili su roditelje, te je potrebno da roditelji i dalju budu u komunikaciji sa nastavnim osobljem i upravama škola radi nastavka nastavnog procesa nakon završetka policijskih aktivnosti”, naveli su iz Uprave policije.

Na mejl adrese crnogorskih škola pristigla je poruka preteće sadržine u kojoj je navedeno da je podmetnuto mnogo bombi.

Đukanović: Obrazovanje da ne trpi zbog onih koji žele destabilizovati državu uoči izbora nove vlade

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović pozvao je danas nadležne državne organe da hitno reaguju povodom najnovijih dojava o podmetanju eksplozivnih naprava u obrazovnim i drugim ustanovama.

“Bezbednost dece, kao najranjivije kategorije društva, i svih građana, mora biti apsolutni prioritet države i svakog pojedinca. Ne smemo dozvoliti da najvažniji proces jednog društva kakvo je obrazovanje, već suočen sa problemima u funkcionisanju i udarom pandemije, trpi zbog onih koji nameravaju izazivati vanredne situacije i destabilizovati državu uoči izbora nove vlade, na pragu turističke sezone”, kazao je Đukanović.

Zbog toga je, kako se u saopštenju navodi, još jednom pozvao na hitno postupanje u rasvetljavanju ovih nemilih situacija i pronalaska nalogodavaca, organizatora i izvršilaca ovih neđela.

Pretnje o navodno postavljenim eksplozivnim napravima jutros su osim na adrese škola stigle i na adrese nekoliko crnogorskih opština.

(Beta, foto: Pixabay)