Skip to main content

Osmani: Vučić koristi jezik Miloševića iz prošlog veka

Info 14. апр 2022.
< 1 min čitanja

Predsednica Kosova Vjosa Osmani rekla je danas da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić služi jezikom bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Komentarišući izjavu predsednika Srbije od srede o premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju i predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, ona je rekla da ne treba da čudi jezik moji upotrebljava Vučić.

Vučić je u sredu rekao da Đukanović i Kurti šire „ogoljenu mržnju prema Srbima i Srbiji“ i da imaju „najizrazitiju ulogu u kampanji laži“ protiv Beograda, dok „sebe predstavljaju kao tobožnje žrtve, a Srbiju kao opakog agresora koji ih ugrožava“.

Predsednik Srbije je rekao da bi on „uvek pre bio vuk-samotnjak, nego bestidna i nemorala hijena“, a „još je gore biti muva zunzara koja se vrti oko hijene i čeka da im donese plen, kao što su Kurti i Đukanović“.

Kosovska predsednica je danas kazala o tome da „ne treba da nas čudi jezik Miloševićevog ministra„.

„Vučić je bio ministar propagande tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji koje su izazvali njegovi bivši šefovi, a sada 2022. godine dokazuje istu logiku iz prošlog veka. On još uvek nije osudio nijedan od zločina Miloševićevog režima, uprkos tome što ga je veličao i oslobađao odgovornosti za zločine počinjene na Kosovu“, kazala je Osmani.

Po njenim rečima, Vučić nije priveo pravdi počinioce brojnih zločina i masakara, uključujući genocid nad stanovništvom na Kosovu.

„On je čovek koji nastavlja mentalitet Miloševića, ne možemo očekivati da govori argumentovanim jezikom“, rekla je Osmani.

(Beta)