Skip to main content

Oproštaj od Ivice Osima u Gracu: Ima neka tajna veza

Jugoslavija 04. мај 2022.
< 1 min čitanja

Na stadionu austrijskog Šturma iz Graca tačno u 19:09 upalili su se reflektori u čast legendarnog trenera Ivice Osima, koji je preminuo 1. maja. Komemoracija je počela muzikom. Selma Adžem i The Sound su izveli pesmu „Ima neka tajna veza“, a potom su se upalili reflektori. Na led ekranima je bio Osimov lik.

Nakon izvođenja numere prikazan je kratki film sa Osimom, o njegovim uspesima, utakmicama… Na stadionu je bila tišina dok su se reflektori palili. Nakon što su upaljeni, usledio je gromoglasni aplauz.

Direktor Šturma Tomas Tebih rekao je za N1 kako je ovo težak dan za celu porodicu Šturma, ali i austrijsku fudbalsku zajednicu. Komemoraciju i ispraćaj organizovali su u dogovoru s porodicom Osim, kako bi se, kako je rekao, cela Austrija oprostila.

„Bio je osoba koja je uvek bila fokusirana na tim. On je bio timski igrač. Način na koji je objašnjavao fudbal, strategiju fudbala, činio ga je posebnim“, kazao je.

Ističe da su navijači veoma tužni, a da ih je vest o smrti Osima zatekla kada su proslavljali 113. rođendan kluba.

„Ustali smo, zagrlili se… Neki su plakali. Bilo je teško. Prisećali smo se trenutaka s njim, uspeha… Ponosni smo i tužni„, rekao je Tebih za N1.

Poručio je kako se nada da će Osim dobiti ulicu, stadion ili neko mesto u Gracu.

(N1)