Skip to main content

Opozicija traži smenu Upravnog odbora RTV-a

Vojvodina 07. jun 2023.
< 1 min čitanja

"Upravni odbor je propustio da izabere generalnog direktora, ali je i sam način rada Upravnog odbora, koji kontroliše SNS, onemogućio da se na konkurs jave kompetentne osobe"

Novosadski gradski odbori Stanke slobode i pravde, Pokreta za preokret, Pokreta slobodnih građana i Akcija progresivne Vojvodine zatražili su smenu Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine zbog neizbora direktora RTV-a, „dovođenja ove kuće pred propast i uskraćivanja građanima Vojvodine da budu blagovremeno i istinito informisani“.

Te stranke u zajedničkom saopštenju osuđuju dodatno unižavanje Radio-televizije Vojvodine, ocenjujući da ono zapravo znači „unižavanje građana Vojvodine“ koji taj javni servis plaćaju.

„RTV nastavlja da posluje bez generalnog direktora, iako je 1. februara 2023. godine bio raspisan konkurs za izbor prvog čoveka pokrajinskog javnog servisa, očito zbog sukoba struja unutar Srpske napredne stranke. Upravni odbor je propustio da izabere generalnog direktora, ali je i sam način rada Upravnog odbora, koji kontroliše SNS, onemogućio da se na konkurs jave kompetentne osobe“, upozorava novosadska opozicija.

Ocenjuje da su za sve odgovorni predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović i prvi čovek SNS-a Miloš Vučević.

„Srpska napredna stranka je omogućila pljačku građana, koji plaćaju pretplatu, kroz enormne iznose koji se plaćaju ‘partnerskim’ kompanijama za ‘proizvodnju programa’, ali i za vršenje usluga poput obezbeđivanja ili čišćenja prostorija RTV-a“, dodaje se u saopštenju.

Podsećaju i da pored nove zgrade, „koja je plaćena triput više nego što je bilo predviđeno“, RTV i dalje plaća NIS-u zakup zgrade.

(Autonomija)