Skip to main content

Opozicija traži smenu predsednika opštine Kula Damjana Miljanića

Vojvodina 07. apr 2023.
< 1 min čitanja

"Predsednik opštine Kula svoju funkciju podredio isključivo interesima svoje političke stranke"

Jedna od tačaka dnevnog reda sednice Skupštine opštine Kula, a na zahtev opozicije, biće Predlog za razrešenje predsednika opštine Kula Damjana Miljanića. Sednica je zakazana za 13. april.

Predlog za razrešenje predsednika opštine Kula potpisalo je 13 odbornika iz opozicionih odborničkih grupa „Kuljani za nas-ujedinjeni za pobedu Kule“, „Zajednica Srbija“, „Dosta je bilo-Suverenisti-Ruska stranka-Narodna stranka“ i odborničke grupe „Kritična masa-za pobedu“.

U Predlogu za razrešenje predsednika opštine Kula Damjana Miljanića, a u koji je agencija Beta imala uvid, između ostalog se navodi da je predsednik opštine Kula svoju funkciju podredio isključivo interesima svoje političke stranke, a to je Srpska napredna stranka i da se „kontinuirano nalazi u takozvanoj funkcionerskoj kampanji“.

U obrazloženju Predloga za razrešenje navodi se i da se predsednik opštine Kula „nije postarao da Predlog odluke o budžetu opštine Kula bude usvojen u zakonskom roku, odnono do 20. decembra“.

„Smatramo da transparentnost javnih finansija treba da bude u interesu svih građana opštine Kula i da se stabilnost jedne lokalne samouprave ogleda u stabilnom budžetu“, navodi se u obrazloženju Predloga za razrešenje predsednika opštine Kula.

U obrazloženju se dalje navodi da bi predsednik opštine Kula trebao da obrazloži zašto su radovi, sama izgradnja i sve ostale radnje na projektu „Kulski bazeni“ nedostupni građanima.

Opština Kula ima 39 odbornika. Većinu čine SNS, SVM i SPS, dok opozicija ima 13 odbornika. S obzirom da je broj odbornika opozicije veći od jedne trećine njihov Predlog za zarešenje uvršćen je u dnevni red sednice Skupštine opštine Kula.

Sadašnja lokalna skupština u Kuli izabrana je na vanrednim lokalnim izborima koji su održani 3. aprila 2022, zajedno sa predsedničkim i republičkim izborima.

(Beta)