Skip to main content

Opozicija: Novi Sad postao epicentar organizovanog kriminala

Vojvodina 21. мај 2024.
< 1 min čitanja

"Nikada u ovom gradu nije bilo kriminala a onda se pre 12 godina dogodilo da Novi Sad postane epicentar ne kriminala, nego organizovanog kriminala"

Novosadska opozicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“, koju čini 12 stranaka i pokreta, saopštila je danas da je glavni grad Vojvodine, zbog vlasti Srpske napredne stranke, postao “epicentar organizovanog kriminala”.

“Novi Sad je uvek imao jedan specifičan mentalitet, bio je to uvek grad mirnih, umerenih, odmerenih, smernih, razložnih i razboritih ljudi. Nikada u ovom gradu nije bilo kriminala ili je bio uvek sveden na najmanju moguću meru. A onda se pre 12 godina dogodilo da Novi Sad postane epicentar ne kriminala, nego organizovanog kriminala. Stvorila se vrlo jaka sprega vlasti i kriminalaca”, oceili su u saopštenju za javnost.

Prema njihovim rečima, zahvaljujući visokom stepenu korupcije, grad ostaje bez milijardi dinara koje su neophodne za razvoj grada i njegovo normalno funkcionisanje.

“To moramo da promenimo. Moramo se vrlo odlučno i hrabro obračunati sa kriminalom i korupcijom u gradu, a to nije moguće bez primene vlasti. Ovde se više ne zna ko je koga stvorio, vlast kriminalce ili kriminalci sadašnju vlast“, izjavio je Borislav Novaković, jedan od nosilaca izborne liste novosadske opozicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“.

(Autonomija)