Skip to main content

Opozicija: Našoj odbornici u Novom Sadu izbušili gume automobila, iza toga stoji SNS

Vojvodina 19. јун 2024.
< 1 min čitanja

"Izlivi agresije i besa vladajućih struktura"

Novosadska opozicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“ najoštrije je danas protestovala protiv “vandalizma pripadnika vladajuće stranke” koji su danas noževima izbušili gume na automobilu odbornici Maji Mrnuštik, predsednici Gradskog odbora stranke LSV – Vojvođani u Novom Sadu.

“Iako je slučaj prijavljen policiji i ima očiglednu političku konotaciju, tužilaštvo je odlučilo da odbornica Maja Mrnuštik u Skupštini grada mora privatno da goni počinioce, a ne tužilaštvo po službenoj dužnosti”, piše u saopštenju.

Dodali su da policija i tužilaštvo nisu preduzeli ništa da se pronađu napadači koji su u izbornoj kampanji nožem nasrnuli na aktiviste opozicije i izbušili predizborni balon od dva metra, niti da se raskrinka nezakoniti „kol centar“ Srpske napredne stranke na Novosadskom sajmu tokom izbornog dana.

“Izborni proces u Novom Sadu još nije završen jer je opozicija uložila prigovore o kojima sud jos uvek odlučuje, ali je ovaj čin izazvao revolt kod pripadnika vlasti i rezultirao ovim vandalskim činom”, navela je opozicija u saopštenju za javnost.

Dodali su da takvi “izlivi agresije i besa vladajućih struktura neće ni uplašiti ni osujetiti opoziciju da u budućem sazivu Skupštine grada Novog Sada potpuno raskrinka i razotkrije namere vlasti da grad pretvore u svoj partijski plen i zavedu potpunu diktaturu i tiraniju”.

(Autonomija, foto: Udružena opozicija)