Skip to main content

Opozicija: Nadležni da pokrenu postupak protiv Marka Bosanca Bosketa

Info 08. dec 2021.
< 1 min čitanja

Deo opozicije iz Novog Sada koji se nedavno udružio u priremama za predstojeće izbore zahtevao je danas od nadležnih da obaveste javnost da li je pokrenuta istraga protiv grupe muškaraca koja je napala učesnike protesta u subotu na novosadskom Mostu slobode.

U zajedničkom saopštenju Demokratske stranke, Narodne stranke, Stranke slobode i pravde, Pokreta slobodnih građana i Pokreta za preokret navodi se da brojni očevici i video i foto zapisi mogu da potvrde da su članovi te grupe tukli učesnike protesta, da su bacali kamenice na okupljene građane i da su “smišljeno provocirali u pokušaju da izazovu teži incident”.

Oni su optužili vlasnika firme “Montop” Marka Bosanca Bosketa, za kojeg su naveli da je blizak saradnik i prijatelj gradonačelnika Miloša Vučevića, da je predvodio grupu mlađih muškaraca koji su se sukobili sa građanima.

“Vučevićev saradnik Boske, koji preko svoje privatne firme izvlači milione evra iz gradskog budžeta i javnih preduzeća, u subotu počinio više krivičnih dela nasilničkog ponašanja za koja su državni organi u obavezi da po službenoj dužnosti pokrenu krivične postupke”, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)