Skip to main content

Olenik: Vučićevo obraćanje – sapunica „Spremni smo da uvedemo sankcije Rusije, ali možda i nećemo“

Info 06. maj 2022.
< 1 min čitanja

Advokat i kandidat za narodnog poslanika koalicije „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“ Aleksandar Olenik kaže da „poslednja epizoda sapunice zvane obraćanje predsednika republike se može sažeti ovako: “Spremni smo da uvedmo sankcije Rusije, ali možda i nećemo”, upitan za komentar večerašnjeg obraćanja predsednika Srbije.

Olenik navodi da je to tipičan primer Vučićeve “keč-ol” politike, odnosno  – „prepodne sam nacionalista a popodne građanim, uveče sam monarhista a ujutru republikanac, tako i malo branim Putina pa onda kažem da plaćamo strašnu cenu zbog neuvođenja sankcija…“.

„Cilj ovakve politike je samo i jedino ostati na vlasti uz pomoć propagande, sluđivanja građana suprotnim izjavama i bez preuzimanja političkih rizika. Mi iz koalicije Vojvođani vidimo da predsedniku još nije jasno da je spuštena nova gvozdena zavesa i da je na nama, a ne na njemu, da odlučimo gde nam je mesto“, dodaje Olenik.

On navodi da ovo nije prvi put da smo u sličnom položaju, ali nas, kaže, ovaj put samo Rusija ucenjuje cenom gasa, dok EU i SAD traže od nas da konačno odlučimo, i to je jedino nedvosmisleno rečeno.

„Ako se odlučimo da odemo iza gvozdene zavese, sami sebe ćemo izolovati i tada nam neće biti bitno da li imamo dovoljno pasulja ili regruta. Na kraju, sadašnji predsednik je više puta javno izjavio da mu ne pada na pamet da se kandiduje za predsednika i da mu na pamet ne pada da bude predsednik te je ovo najbolji dokaz o zaludnosti tumačenja njegovih izjava“, zaključuje Olenik.

(Danas)