Skip to main content

Olenik: Vučić može o zakonima da misli da su glupi, ali ih se mora pridržavati

Info 11. дец 2023.
< 1 min čitanja

"Svima je jasno da je Vučić uništio demokratske institucije sistema, a sada pod noge baca Ustav i zakone. To mora biti zaustavljeno“

Vojvođani LSV ponovo pozivaju Agenciju za borbu protiv korupcije da pod hitno pokrene postupak protiv Aleksandra Vučića zbog kršenja Ustava i Zakona o sprečavanju korupcije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u toku sastanka sa bugarskim kolegom Rumenom Radevim, nazvao je glupim ustavom i zakonom regulisana pravila koja regulišu funkcionersku kampanju, podsećaju LSV Vojvođani u saopštenju.

Narodni poslanik Vojvođana Aleksandar Olenik istakao je da predsednik Republike na taj način narušava integritet izbornog procesa i da se to mora zaustaviti.

„Aleksandar Vučić mora da zna jednu stvar – zakoni koje donosi Narodna skupština nisu glupi. Oni možda mogu imati manjkavosti, ali reći za njih da su glupi je krajnje nedopustivo. Možda Vučić o zakonima Srbije može misliti privatno i da su glupi i da bi on voleo da bude iznad njih, ali on ih se, kao građanin Srbije, mora pridržavati“, poručio je Olenik, prenosi se u saopštenju.

Ocenio je i da je Vučiću to verovatno „jako teško“, ali da mora pokušati, barem u četiri nedelje predizborne kampanje.

„Svima je jasno da je Vučić uništio demokratske institucije sistema, a sada pod noge baca Ustav i zakone. To mora biti zaustavljeno“, naveo je Olenik.

On je pozvao građane u odbranu države i njenih institucija od postupaka vlasti.

Najbolji način da to učine je izlazak na izbore 17. decembra u velikom broju, poručuje se u saopštenju LSV Vojvođana.

(N1)