Skip to main content

Olenik: Suverenitet Crne Gore ugrožen ako Mandić i Knežević uđu u Spajićevu Vladu

Info 25. avg 2023.
< 1 min čitanja

“Nije posao buduće vlade Crne Gore, ali ni ove sadašnje, nelegalne, tehničke Vlade da se trudi da bude u dobrim odnosima sa Srbijom, nego da štiti interese grašana CG"

Samostalni poslanik u Skupštini Srbije Aleksandar Olenik ističe da se nada da koalicija „Za budućnost Crne Gore“ se neće naći u novoj Vladi Crne Gore zbog, kako kaže, zaštite crnogorskog nacionalnog interesa.

“Nije posao buduće vlade Crne Gore, ali ni ove sadašnje, nelegalne, tehničke Vlade da se trudi da bude u dobrim odnosima sa Srbijom, nego da štiti interese grašana CG, da štiti njen suverenitet. U tom pogledu nadam da se da ZBCG neće biti deo nove vlade i eto da se ja jednom složim s Mandićem, da ne treba da budu, jer ako pogledamo od prošlim parlamentarenih, preko predsedničkim, srpske nacionalističke stranke koje iz Crne Gore dolaze u Beograd po mišljenje imaju većinu ili prevashodno utiču na politiku CG i time je suverenitet drastično doveden u pitanje”, navodi.

Olenik napominje da teritorijalni integritet Crne Gore nije ugrožen, ali da je suverenitet da samostalno donosi odluke “opasno ugrožen” od, kako kaže, strane zvaničnog Beograda.

Nakon izjava mandatara Milojka Spajića i čelnika ZBCG Milana Knežević i Andrija Mandića najizvesnije je da ova koalicije se neće naći u novoj vladi, odnosno da će ona najverovatnije biti formirana sa Demokratskom CG i manjinskim strankama.

(Danas, foto: NDNV)