Skip to main content

Odžić (Vojvođanska partija): Bojkot opoziciju ne interesuje Vojvodina

Info 15. okt 2021.
< 1 min čitanja

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić optužio je danas takozvanu “bojkot opoziciju” da se, kada je Vojvodina u pitanju, ponaša isto kao i režim, odnosno Vojvodina ih “ne interesuje”.

Odžić je u saopštenjju za javnost optužio Stranku slobode i pravde, Demokratsku stranku i Narodnu stranku da im je važnija raspodela mandata, “kao da su izbori već održani, a Vučić i njegov SNS pobeđeni”, nego suštinska pitanja.

“Pitanja poput evropskog puta Srbije, regionalne saradnje, Kosova, Vojvodine i vojvođanskog identiteta, decentralizacije države, ljudskih i manjinskih prava, kako stati na put eskalirajućem nacionalizmu i fašizmu u našem društvu, slobode medija i nezavisnog sudstva su pitanja koja su zamenjena uskostranačkim dogovorima o raspodeli potencijalnih mandata unutar izborne liste”, naveo je Odžić.

On je ocenio da ni jedna pobeda ili promena politike u Srbiji nije moguća bez Vojvodine i njenih političkih predstavnika, “bez obzira na sva ignorisanja i omalovažavanja koja decenijama dolaze iz beogradskog kruga dvojke”.

“Većinska Vojvodina je antifašistička, evropska i nadnacionalna sredina ravnopravnih građanki i građana koji tako žele da vide i državu Srbiju, čiji je sastavni deo. Srbiju kojoj je potrebna drugačija politika od svega onoga što predstavlja današnji režim, a što je očigledno neshvatljivo za jedan deo opozicije u Srbiji”, naveo je Odžić.

(Autonomija)