Skip to main content

Odobreni programi rada vojvođanskih fondova

Info 28. mar 2008.
< 1 min čitanja

Vojvodina Izvršno veće Vojvodine danas je dalo saglasnost na programe rada Fonda za kapitalna ulaganja i Fonda za razvoj Vojvodine, saopštio je pokrajinski sekretarijat za informisanje.
Kako se navodi u saopštenju, Fond za kapitalna ulaganja će ove godine oko 15 milijardi dinara usmeriti na finansiranje programa od značaja za Vojvodinu, na osnovu projekata koje su inicirale opštine i gradovi.
Između ostalog, taj fond će finansirati izgradnju i rekonstrukciju stambenih objekata, školskih i predškolskih ustanova, sportskih objekata, uređenje javnih i zelenih površina, kao i uređenje ambijentalnih celina i parkova i verskih objekata.
Predviđena su ulaganja u oblasti energetike, tehnološkog razvoja, poljoprivrede i šumarstva, vodoprivrede i zaštite životne sredine, zdravstva i socijalne zaštite, obrazovanja, nauke i inovacija, saobraćaja, telekomunikacija, turizma i ugostiteljstva.
Fond za razvoj Vojvodine će uložiti oko pet milijardi dinara u 13 kreditnih linija kojima će se podsticati razvoj poljoprivrede i prehrambeno-prerađivačke industrije, razvoj malih i srednjih preduzeća, preduzetništvo i ujednačen regionalni razvoj.
Pored postojećih kreditnih linija, planiraju se nove vrste dugoročnih kredita za zalivne sisteme, skladištne kapacitete, kao što su hladnjače i silosi i za programe razvoja turizma u ruralnim sredinama, kaže se u saopštenju.

(Beta)