Skip to main content

Odbijena žalba studenta na pritvor, nema obrazloženja

Info 17. jan 2024.
< 1 min čitanja

"Napisali su da je sudija za prethodni postupak u svemu pravilno primenio zakon i da postoji osnovana sumnja da bi mogao da ponovi delo"

Odbijena je žalba na rešenje o određivanju kućnog pritvora studentu Dimitriju Radovanoviću, potvrdio je za N1 njegov advokat Jovan Rajić.

Rajić je izjavio da za odluku „nema obrazloženja“.

„Oni su očigledno uzeli ’pelcer’ koji koriste u tim situacijama kada nema racionanog obrazloženja i napisali su da je sudija za prethodni postupak u svemu pravilno primenio zakon i da postoji osnovana sumnja da bi (Radovanović) mogao da ponovi delo, i da navodi iz žalbe nisu takvi da utiči na odluku“, rekao je Rajić.

Dimitriju Radovanoviću, studentu koji je uhapšen na protestu u decembru, određena je mera kućnog pritvora, koji on provodi u studentskoj sobi u domu „Patris Lumumba“.

Rajić navodi da je „potpuno očigledno“ da je odluka doneta mnogo ranije – „da žalba neće biti usvojena, bez obzira šta piše u žalbi“.

„Ni na jednom mestu se nisu osvrnuli na konkretne žalbene razloge, na ono što smo naveli u žalbi. Nigde to nije obrazloženo kao što mora, nego u tri rečenice – neke fraze, floskule, to su prepisali“, rekao je on.

(N1)