Skip to main content

NVO upozorava na vređanje Mirka Đorđevića

Autonomija 22. апр 2014.
< 1 min čitanja

Nevladina organizacija Inicijativa za ljudska prava saopštila je danas da je od RRA tražila zabranu emisije “Ćirilica” na TV Happy zbog toga što je tokom  sinoćnjeg gostovanja predsednik SNP Naši Ivan Ivanović vređao pokojnog sociologa religije Mirka Đorđevića.

“Predsednik desničarske organizacije Ivan Ivanović rekao je za pokojnog publicistu i verskog analitičara Mirka Đorđevića da je, citiramo, ‘išao u komunističku školu gde su ga učili da napada SPC i jaše sveštenike’”, navodi se u pismu Inicijative mladih za ljudska prava.

U ovoj organizaciji ističu da je to otvoreno delo klevete protiv čoveka koji se istakao svojim humanitarnim radom i borbom za ljudska prava tokom čitavog svog života.

“Ivan Ivanović nije našao za shodno da makar malo obrati pažnju jer je zasigurno i on odgovoran za smrt Mirka Đorđevića, koji je preminuo posle davanje izjave o ‘Spisku srbomrzaca’, koji je sačinila Ivanovićeva organizacija”, upozorili su iz Inicijative.

“Kvalifikacija da je Mirko Đorđević ‘jahao sveštenike’ je bezočna i sramna, ali još sramnije je što je TV Happy dozvolila pojavljivanje Ivanovića u svojoj emisiji”, ocenili su aktivisti.

U saopštenju se ističe i da se u ovoj organizaciji nadaju da će RRA postupiti po zakonu, i zabraniti ovu emisiju.

Ž. M. (Autonomija)