Skip to main content

NUNS i NDNV: Tražimo da vlasti Srbije osude gostovanje Ratka Mladića na Hepi TV

Građani 16. nov 2018.
< 1 min čitanja

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštili su danas da su “zgroženi” postupkom Hepi televizije, koja je danas direktno u jutarnji program uključila bivšeg generala Ratka Mladića, prvostepeno osuđenog na doživotnu robiju zbog genocida i drugih najstrašnijih zločina protiv čovečnosti.

“Nismo, nažalost, iznenađeni ovakvim postupkom opasno tabloidnog TV Hepi: reč je o produženoj ruci aktuelnog režima, koja blagonaklono gleda na sve zločince iz mračnih devedesetih godina 20. veka. Odavno se već ova TV kuća koja poseduje nacionalnu frekvenciju ponaša u skladu sa čuvenom komandom Ratka Mladića – ‘Raspameti!’, geslom pod kojim je gotovo četiri godine držao u opsadi glavni grad Bosne i Hercegovine, Sarajevo, što je bila jedna od najjezivijih opsada jednog grada u istoriji civilizacije”, naveli su NUNS i NDNV u saopštenju za javnost.

Dodali su da, pošto smatraju “bespredmetnim” predlagati REM-u da reaguje i konačno oduzme nacionalnu frekvenciju TV Hepi, traže od zvaničnika Republike Srbije da osude ovaj slučaj a od premijerke Ane Brnabić da “materijalizuje” ono što je izgovorila u intervju za Dojče vele: da na delu pokaže da je protiv ratnih zločina i zločinaca.

(Autonomija)