Skip to main content

Novosadske NVO: Ignorisati performans ratnog zločinca u centru Novog Sada

Građani 22. сеп 2023.
< 1 min čitanja

"SNS upotrebljava Šešelja da se naruga svemu onome što je u Novom Sadu čestito, civilizovano i građansko"

Nekoliko novosadskih nevladinih organizacija pozvale su danas Novosađanke i Novosađane, kao i medije i celokupnu javnost, da u potpunosti ignorišu performans ratnog zločinca Vojislava Šešelja, koji će se sutra odigrati u centru Novog Sada.

“Ignorisanje je prava mera odnosa prema čoveku koji je naneo toliko zla Vojvodini, ovoj zemlji i celom regionu, a koji je sada petorazredni, neinformisani, beznačajni službenik koji skandalima pokušava da skrene pažnju na sebe”, navele su NVO u saopštenju za javnost..

Istakle su da glavni problem Novosađana nije on, “već njegovi potomci, novoradikalska vlast koja dozvoljava da se performansi mržnje i zla nesmetano odvijaju u glavnom gradu Vojvodine”.

U saopštenju je ukazano i da Novi Sad nikada neće biti grad kulture dokle god slika osuđenog zločinca dominira jednom od glavnih ulica u centru grada.

“SNS upotrebljava Šešelja da se naruga svemu onome što je u Novom Sadu čestito, civilizovano i građansko, pokušavajući da kulturu i tradiciju ovog grada i cele Vojvodine do kraja uništi”, upozorile su nevladine organizacije Vojvođanski kulturni klub “Vasa Stajić”, Savez antifašista Vojvodine, Vojvođanska politikološka asocijacija, Centar za interkulturnu komunikaciju i Zelena mreža Vojvodine.

(Autonomija, foto: Beta)