Skip to main content

Novinarska udruženja u Srbiji traže procesuiranje huligana zbog novih pretnji Brankici Stanković

Info 07. јун 2023.
< 1 min čitanja

"Neprihvatljivo je zastrašivanje novinara. Vinovnici moraju da snose odgovornost"

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Udruženje novinara Srbije (UNS) osudili su pretnje takozvanih navijača urednici Televizije Insajder Brankici Stanković.

Ove novinarske organizacije saopštile su da zahtevaju od nadležnog tužilaštva pokretanje istrage i procesuirnje huligana koji su koji su na utakmici Partizan- Cedevita Olimpija u Beogradskoj areni 6. juna vređali Brankicu Stanković i pretili joj.

„Neprihvatljivo je zastrašivanje novinara. Vinovnici moraju da snose odgovornost“, saopštio je NUNS.

Nakon utakmice na kojoj su je vređali takozvani navijači Brankica Stanković saopštila je da je svako skandiranje huligana jasna pretnja i da očekuje reakciju nadležnih.

Udruženje novinara Srbije UNS apelovalo je na klubove i organizatora takmičenja, regionalnu košarkašku ABA ligu, da osude deo navijača koji su pretili Stanković.

NUNS napominje da se ima u vidu da je zbog pretnji koje su joj upućene pre 14 godina živela pod policijskim obezbeđenjem.

„Tužilaštvo je trebalo da reaguje samo i da pokrene postupke protiv pripadnika huliganskih grupa koje otvoreno ugrožavaju bezbednost svakoga ko ukaže na opasnost njihovog delovanja“, naveo je NUNS.

To udruženje pozvalo je čelne ljude sportskih klubova da u slučajevima vređanja sa tribina prekinu utakmice i da sa događaja udalje vinovnike.

NUNS je ukazao da nije prvi put da su uvrede Brankici Stanković upućene sa tribina i da nakon incidenta prošle godine u maju na košarkaškoj utakmici Partizan-Budućnost niko nije odgovarao.

(Radio Slobodna Evropa, foto: N1)