Skip to main content

Novinarka optužila Čanka da ju je isterao iz kuće

Autonomija 28. апр 2008.
< 1 min čitanja

Novinarka novosadskog lista „Dnevnik“ Snežana Nikolić optužila je lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka da je prekinuo intervju koji je radila s njim, uništio joj kasetu i izbacio je iz kuće.
Nikolićeva je za sutrašnje izdanje lista „Dnevnik“ napisala da je Čanak intervju prekinuo „tako što je sa stola uzeo diktafon, isključio snimanje, izvadio kasetu koju je potom smrskao u ruci, bacio je na pod, mahao štapom i novinarku isterao iz kuće“.
Čanak je u pismu redakciji tog dnevnog lista ocenio je da je reč o „naručenom incidentu“ i izrazio čuđenje što se novinari renomiranih dnevnih novina koriste za „veštačku proizvodnju nepostojećih skandala jer argumentima nisu uspeli ništa“.
„Zbog stare povrede se teže krećem i želja mi je bila da u svom domu ugostim vašeg novinara, uveren da će to biti profesionalan intervju. Uostalom, deo intervjua koji je snimljen jasno o tome govori, pa neka ga dotična novinarka objavi“, naveo je Čanak u
pismu. On je izrazio nadu da „višegodišnja saradnja“ sa tim listom neće biti ugrožena „očigledno naručenim incidentom“.
Snežana Nikolić je u svom tekstu navela da se ne oseća prozvanom zbog Čankovih optužbi i dodala da će nastaviti profesionalno da obavlja svoj posao.
Precizirala je da je Čanak prekinuo intervju nakon serije pitanja o stavovima LSV i stranaka okupljenih na listi „Za evropsku Srbiju-Boris Tadić“ o Kosovu i da je Čanak „nepravedno“ optužio da širi razdor među članicama te koalicije.

(Beta)