Skip to main content

Novi Sad: Ratari zovu policiju da reguliše saobraćaj i komunalce da isprazne kontejner

Info 13. авг 2022.
< 1 min čitanja

"Saobraćajna policija više nije tu da brine o protoku saobraćaja"

Vojvođanski ratari koji već pet dana protestuju i blokiraju deo centra Novog Sada, pozvali su danas policiju i komunalne službe da rade svoj posao.

Oni su se za portal 021.rs požalili da saobraćajna policija više nije tu da brine o protoku saobraćaja u ulicama oko dela grada koji je blokiran, dok komunalci, iako su im doneli dva dodatna kontejnera, sada ne dolaze da ih isprazne.

Poljoprivrednici su zbog toga pozvali policiju da dođe kako bi regulisala saobraćaj, jer iako protest traje pet dana, i dalje dosta građana ne zna za blokade, pa dolazi do nepotrebnih rasprava.

Jedan od ratara đorđe Grujić rekao je za 021.rs da pozivaju i gradske komunalne službe, prvenstveno Čistoću da dođu i odnesu smeće iz dela Bulevara Mihajla Pupina koji je blokiran, jer oni sakupljaju i odlažu otpad, ali su kontejneri sada prepuni.

Kako se ovaj portal uverio, pored više podzemnih kontejnera na Bulevaru Mihajla Pupina počele su da se prave gomile, a i korpe za otpatke su uglavnom prepune.

Kod dela gde se nalaze poljoprivrednici skoro da nema otpadaka na ulici, sem opušaka i vidi se da se trude da sve održe što čistije.

Takođe, reporteri portala nisu primetili nijednu patrolu policije koja kao da je nestala u poslednja dva dana iz centra, sem stražara ispred Banovine.

Poljoprivrednici, između ostalog, zahtevaju otkupnu cenu suncokreta od minimum 700 evra po toni, subvencije za gorivo i regresiranu kupovinu mineralnog đubriva.

(Beta)