Skip to main content

Novi Sad: Opozicija tvrdi da joj je onemogućen uvid u birački spisak

Info 16. мај 2024.
< 1 min čitanja

"Nećemo odustati od našeg zahteva koji mora biti ispunjen danas"

Novosadska opozicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“ koju čini koalicija NADA, sve stranke Srbije protiv nasilja, pokret Bravo i Vojvođani-LSV, saopštila je da joj od strane Gradske izborne komisije (GIK) i Gradske uprave nije odobren uvid u birački spisak, iako zakon predviđa da sve prihvaćene izborne liste imaju pravo na to.

„Konačni birački spisak se utvrđuje 17. maja od strane GIK, a naša koalicija zahteva uvid u njega da bi smo proverili da li je ispoštovan novousvojeni zakon o brisanju iz biračkog spiska svih upisanih građana koji su stekli pravo glasa promenom prebivališta u zadnjih 11 meseci“, poručuju u saopštenju.

Dodaju da su ubeđeni da gradska uprava ne dozvoljava uvid u birački spisak Novog Sada, jer nije sprovela u delo ovu zakonsku obavezu.

„Nećemo odustati od našeg zahteva koji mora biti ispunjen danas ili ćemo Novosađane pozvati da zajedno sa nama dođu ispred gradske uprave da zajedno sprečimo novu zloupotrebu biračkog spiska i izbornu krađu“, poručuju iz koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“.

(Autonomija)