Skip to main content

Novi Sad: Izlepljeni plakati protiv Borislava Novakovića i njegovog sina

Lokalne samouprave 04. nov 2021.
2 min čitanja

Deo Novog Sada u kojem živi predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković sa porodicom ponovo je izlepljen plakatima sa njegovim likom.

Na plakatu je prikazan kadar sa nadzorne kamere koja je snimila njegovog sina prilikom razbijanja izloga na prostorijama Srpske napredne stranke (SNS) na Bulevaru oslobođenja, krajem septembra meseca.

Novaković je na društvenim mrežama objavio snimak na kojem se vide izlepljeni plakati.

“Da čitava Srbija vidi kako Aleksandar Vučić, SNS i Miloš Vučević ‘ne napadaju tuđu decu’. Ovako izgleda čitav kvart u kom živim sa svojom porodicom. Preko noći oblepljen je stotinama plakata u kojima se targetiramo moj sin i ja”, naveo je Novaković i upitao da li će policija uraditi svoj posao i pronaći počinioce.

On je dodao da je gradonačelnik Novog Sada i visoki funkcioner vladajućeg SNS-a Miloš Vučević njegov politički protivnik.

“Ali nikada ne bih napadao njegovu porodicu, pogotovo njegovu decu. Aktuelni gradonačelnik je sramota za ovaj grad”, naveo je Novaković.

Plakati usmereni protiv Novakovića su u istim delovima grada bili izlepljeni i pre godinu dana.

Srpska napredna stranka saopštila je da su noćas razbijeni prozori na prostorijama mesnog odbora te stranke i da su počinioci uhapšeni.

DS osudio kampanju blaćenja i pretnje Borislavu Novakoviću

Novosadski odbor Demokratske stranke najoštrije je veečras osudio novu kampanju “blaćenja” i pokušaja zastrašivanja potpredsednika Narodne stranke i nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Borislava Novakovića putem plakata kojim je noćas oblepljen čitav Novi Sad.

“Poruka sa plakata koja glasi ‘osuđen si’ ne može se drugačije tumačiti osim kao pretnja Novakoviću, zbog čega su policija i tužilaštvo dužni da odmah pokrenu istragu i otkriju ko je štampao i lepio te plakate”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Dodali su da činjenica da je plakatima noćas oblepljen i čitav gradski kvart u kojem Novaković živi već decenijama, nesumnjivo je reč o ozbiljnom ugrožavanju njegove bezbednosti i bezbednosti njegove porodice.

“Verujemo da iza najnovijih napada na Novakovića stoje gradska vlast i Srpska napredna stranka koja se na brutalan način obračunava sa svojim političkim neistomišljenicima i protivnicima. Vladajući režim se služi nasiljem u borbi za očuvanje vlasti i ne preza ni od fizičkih napada na svoje političke protivnike, zbog čega nova kampanja javne difamacije Borislava Novakovića treba da zabrine svakog građanina i svakog ko želi dobro Novom Sadu”, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da se samo zajedničkom političkom akcijom udružene novosadske opozicije, slobodnih građanskih inicijativa i svih građana koji žele da Novi Sad ponovo bude najmirniji i najbezbedniji grad u zemlji, može se suprotstaviti kriminalu, nasilju i političkom progonu koji su zavladali gradom koji je nekad s pravom nosio naziv “Srpska Atina”.

(Autonomija, screenshot/FB)