Skip to main content

Novaković: Vučević ponovo podelio novac partijskim medijima

Info 14. maj 2021.
2 min čitanja

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković saopštio je danas da je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević „ponovo podelio budžetska sredstava nemenjena za javno informisanje po partijskom zadatku, mimo svih merila i javnog interesa“.

„Uz male izuzetke, ne postoji ni jedan dinar, od ukupnog iznosa od 32,6 miliona, koji je deljen objektivno i profesionalno“, naveo je Novaković i dodao da je Vučević odluku o raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata od javnog interesa u oblasti informisanja za 2021. godinu doneo 29. aprila.

Novaković je ocenio šokantnim što se ogromna sredstva usmeravaju prema medijima koji uopšte ne izveštavaju iz Novog Sada.

„Možda SNS ima stranački interes da upravo ti mediji dobijaju budžetska sredstva, ali interes građana Novog Sada je da sredstva budu dodeljena medijima koji objektivno i nepristrasno prate događaje iz javnog i političkog života Novog Sada“, naveo je Novaković.

Dodao je da je reč o medijima koji se favorizuju i u drugim opštinama i gradovima sa teritorije AP Vojvodine prilikom podele sredstava za javno informisanje.

„Uz neznatna odstupanja, reč je o medijima koji čine propagandni aparat SNS-a. Postavlja se logično pitanje zašto bi građani Novog Sada plaćali programe RTV Pančevo, kao jednog od vlasnika agencije Tanjug, a da pritom agencije Beta i Fonet, kao uzorne medijske kuće ostanu bez ikakve budžetske podrške“, upitao je Novaković.

Upitao je i koji je interes Novog Sada da se “Adria media” grupi Igora Žeželja, vlasnika portala i lista Kurir, dodele sredstava u visini od 900.000 dinara za tri projekta, odnosno zbog čega portal Mondo koji nikad ne izveštava o relevantnim i važnim temama za građane Novog Sada dobija 2,4 miliona dinara

„U suštini reč je o kriminalnom poslu, jer pomenuti mediji samo fiktivno pravdaju ta sredstva, budući da bi stvarno pravdanje podrazumevalo permanentne izveštaje, koji po pravilu izostaju“, naveo je Novaković.

Uz napomenu da će biti zanimljivo videti kako su opravdana utrošena sredstva, Novaković je ocenio da se ovom odlukom „ne finansiraju nezavisni mediji nego propagandna mašina SNS-a“.

(Beta)