Skip to main content

Novaković o pridruživanju Aleksiću: Osnovni zadatak smena Vučićevog režima

Info 06. авг 2023.
< 1 min čitanja

Od 126 odbora koliko je do danas imala Narodna stranka, 106 odbora je podržalo Aleksića. U Vojvodini ne postoji odbor koji podržava politiku Vuka Jeremića.

Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Borislav Novaković kaže za 021.rs da u Vojvodini ne postoji nijedna organizacija koja podržava politiku Vuka Jeremića.

„Svi odbori i povereništva su listom podržali Miroslava Aleksića. Naravno, svemu tome je osnovni ton i impuls dao novosadski odbor, jer se prvi izjasnio u korist nove politike. Praktično od 126 odbora koliko je do danas imala Narodna stranka, 106 odbora je podržalo Miroslava Aleksića i pristupilo novoj organizaciji. To praktično znači da već sada imamo formatiranu organizaciju“, naveo je Novaković.

Kako je istakao, osnovni zadatak je smena režima Aleksandra Vučića, pa je u skladu sa tim bolje da se pravi nova organizacija koja će sarađivati sa opozicijom nego da se ostane u staroj stranci, koja se „svađa sa svima i ruši mostove saradnje u opoziciji“.

„Tako da naša namera nije da budemo još jedna u nizu patuljastih opozicionih organizacija, nego da stvorimo nukleus i oslonu tačku za nova opoziciona okupljanja i ukrupnjavanja opozicionih kapaciteta. U danima koji slede formiraćemo našu poslaničku grupu u republičkom parlamentu i odborničku grupu u skupštini Beograda. Tokom iduće nedelje, obavićemo završne razgovore sa određenim brojem ličnosti iz javnog i političkog života i tako damo svoj doprinos jačanju fronta protiv SNS-a, ali i skladnijoj opozicionoj saradnji“, najavio je Novaković.

Podsetimo, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da sa predstavnicima više gradskih i opštinskih odbora napušta tu partiju. Sve je kulminirao smenom Aleksića sa mesta predsednika Izvršnog odbora Narodne stranke.

(021.rs, Foto: N1)