Skip to main content

Novaković: Izborna skupština Narodne stranke 22. oktobra

Info 28. јун 2023.
< 1 min čitanja

"Posao predsednika je da ujedinjuje a ne razjedinjuje. Njegov lični rejting ne može biti ispod stranačkog rejtinga"

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je da će 22. oktobra biti održana Izborna skupština te stranke, na zahtev dve trećine odbora u Srbiji, kada će biti birani svi stranački organi, pa i njen predsednik.

Novaković je za današnje izdanje lista Nova rekao da je logično da u stranci za svaku funkciju ima više kandidata, kao i za mesto predsednika stranke.

„Posao predsednika je da ujedinjuje a ne razjedinjuje. Njegov lični rejting ne može biti ispod stranačkog rejtinga. Svojim ugledom on mora da donosi, a ne da odnosi glasove birača. On mora da podstiče, a ne da usporava rad stranke. U tom smislu ja nemam nikakvu dilemu. Dakle, ako odluči da se kandiduje, Miroslav Aleksić će imati moju maksimalnu podršku“, rekao je Novaković.

On je kazao da je Aleksić „stasao u jednog od najuticajnijih poslanika u parlamentu Srbije, ali i jednog od najprepoznatljivijih opozicionih političara“.

„Iako nije formalni, on je faktički lider Narodne stranke. Jer, liderstvo ne donosi funkcija koju obavljate nego podrška koju imate u narodu“, rekao je Novaković.

(Beta, foto: N1)