Skip to main content

Novaković Čomićki: Kada ćete prestati ćutati na kršenja ljudskih prava

Vojvodina 30. нов 2021.
< 1 min čitanja

Predsednik novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković uputio je danas otvoreno pismo ministarki za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordani Čomić i postavio joj pitanje kada će prestati da ćuti o sve češćim kršenjima ljudskih prava u Srbiji.

“Postavlja se logično pitanje kada prestaje period vašeg tihovanja, meditacije, ćutanja i svih formi izbegavanja da se otvoreno i nedvosmisleno izjasnite o problemima iz delokruga rada vašeg ministarstva”, naveo je Novaković u otvorenom pismu.

Upitao ju je kako kao osoba koja je rođena u Novom Sadu, “u ambijentu tolerancije i poštovanja različitih nacionalnih zajednica”, gleda na “šovinističko orgijanje” Dragoslava Bokana.

“Da li je posao vašeg ministarstva da štiti vrednosti zajedničkog življenja ili da prećutkuje narušavanje principa zaštite drugog i drugačijeg?”, naveo je Novaković.

Upitao je ministarku Čomić da li vidi problem u činjenici što se mržnja i netrpeljivost neometano šire sa televizije Pink, koja ima nacionalnu frekvenciju.

“Da li zakon važi ili ne važi i za televiziju Željka Mitrovića. Da li emitovanjem ogavnog napada Dragoslava Bokana na Mariniku Tepić ova televizija ostaje u okvirima zakona ili krši zakon? Napokon, kada ćete prestati da igrate igru pantomime sa novinarima i javnošću? Kada će vaše rečenice i stavovi imati razgovetan ton i logičan sled?”, upitao je Novaković.

On je Gordanu Čomić optužio da ne radi svoj posao.

Borislav Novaković i Gordana Čomić, oboje iz Novog Sada, dugo godina su bili visoki funkcioneri Demokratske stranke.

(Autonomija, foto: N1)