Skip to main content

Novaković: Andrej Vučić i Zvonko Veselinović terorišu Novi Sad

Info 14. јун 2021.
< 1 min čitanja

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković optužio je Srpsku naprednu stranku da su potpuno ogolili jučerašnje izbore za savete mesnih zajednica u Novom Sadu i učinili potpuno vidljivom činjenicu da je Novi Sad okupiran grad.

„Lokalna gradska vlast preko institucija kojima upravlja stvara samo privid pravnosti, a suštinski sve odluke donose Andrej Vučić i Zvonko Veselinović. Potpuno je jasno da Andrej Vučić upravlja političkom scenom, a Zvonko Veselinović orkestrira kriminalnim miljeom Novog Sada“, naveo je Novaković u saopštenju za javnost.

Prema njegovim rečima, Novi Sad ne može biti slobodan i bezbedan „sve dok Andrej Vučić upravlja svim bitnim političkim procesima i donosi sve važne odluke u gradskoj vlasti“, a Zvonko Veselinović „potpuno neometano ordinira i deluje“.

„Ovaj kriminalni dvojac mora biti onemogućen da učestvuje u javnom životu, jer je to osnovna pretpostavka uspostavljanja reda i zakonitosti“, naveo je Novaković.

Prisustvo Andreja Vučića u Novom Sadu na dan održavanja izbora, smatra Novaković, nije nikakva pomoć stranačkim kolegama, kao što se prikazuje u medijima, nego poseta koja „ima za cilj da disciplinuje, opomene i pripreti lokalnom odboru SNS-a da Novi Sad ne sme pasti“.

Andrej Vučić je lično usmeravao prljavu kampanju lokalnog SNS-a, koja je autentične i nezavisne kandidate građana sve vreme vređala i omalovažavala. Nikada ružnija kampanja nije viđena i vođena u Novom Sadu, a osnovni ton toj netrpeljivosti i agresivnosti dao je upravo Andrej Vučić svojim prisustvom i instrukcijama“, smatra Novaković.

Ocenio je da je neregularnosti ovih izbora direktno doprinelo angažovanje kriminalaca u kampanji SNS-a, koji su se naročito isticali direktnom kupovinom glasova.

Novaković je pozvao tužilaštvo i policiju da temeljno i pažljivo istraže i analiziraju sve elemente kriminalizacije izbornog procesa u Novom Sadu.

(Autonomija)