Skip to main content

Nova: Vesićev donator sa sedam disciplinskih prijava hoće na čelo advokatske komore

Info 23. sep 2021.
2 min čitanja

Novosadski advokati masovno primaju telefonske pozive iz advokatske kancelarije Nemanje Aleksića, sa sugestijom da glasaju za “njegovu listu” na predstojećim izborima za novog predsednika Advokatske komore Vojvodine, piše portal Nova.rs.

Uz lobiranje, oni koji ih zovu telefonom podsećaju advokate na Aleksićeve “odlične odnose sa Srpskom naprednom strankom (SNS)”, navodi portal.

“Prvo su pozivali sve kolege koji su članovi SNS-a. Njima je rečeno da je stigla ‘direktiva’ iz beogradske stranačke centrale da na predstojećim izborima u komori svi moraju da glasaju za kandidata iza kog stoji Aleksićeva kancelarija“, rekao je jedan od advokata koji je primio poziv za portal Nova.rs.

Portal dodaje da je Nemanja Aleksić “drugar” zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića kojem je poklonio kamper vozilo kao pokretnu kacelariju.

“Mene je pozvao kolega kog znam površno, sa suda. Uprkos tome što mu je poznato da nisam član niti simpatizer vladajuće stranke, tražio mi je da podržim Aleksićevog kandidata, ‘nežno’ me podsećajući da imam par predmeta koji su posredno vezani za neka javna preduzeća u kojim stoluje upravo SNS“, rekao je sagovornik Nove.

Portal kao “dodatni kuriozitet” navodi da je upravo Advokatska komora Vojvodine u više navrata pokretala disciplinske prijave protiv Aleksića.

Protiv Aleksića je komori samo u poslednjih nekoliko godina podneto čak sedam disciplinskih prijava, a jedna od njih je još uvek aktuelna, piše Nova.

“Cela dosadašnja karijera ovog novosadskog advokata je puna incidenata, od starleta, tuče oko parkinga, krivičnog gonjenja starca od 98 godina, pa do krivične prijavu protiv voditelja Zorana Kesića zbog ‘verske mržnje i netrpeljivosti prema vernicima’“, piše Nova.

Portal podseća da je Aleksić svojevremeno bio umešan i u aferu falsifikovanja isprava i pokušaja prevare osiguravajućeg društva, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za zdravstvo Zoranom Gojkovićem.

Nemanja Aleksić je juče izvređao novinara Danasa koji ga je pozvao da odgovori na pitanja u vezi sa s tim što je Goranu Vesiću poklonio kamper vozilo kao pokretnu kancelariju.

“Pošto ja volim svoju državu za razliku od vaših gazda i vašeg mucavog jadnog glodura koji misli da je duhovit petkom, smatrao sam svojom obavezom da pomognem Gradu Beogradu iznajmim i ustupim nešto“, rekao je Aleksić.

On je novinare Danasa, N1 i Nove nazvao “jadnicima” i uputio brojne uvrede na račun pojedinih opozicionih političara, pojedinih nevladinih organizacija, predstavnika pravosuđa i pojedinaca.

“Ja niti sam član SNS, niti naprednjak, podržavam Aleksandra Vučića, ja sam vučićevac“, kazao je Aleksić za Danas.

(Beta)