Skip to main content

Nova.rs: Uhapšen muškarac sa snimka koji je zaustavio naprednjake u bageru

Info 28. nov 2021.
< 1 min čitanja

Muškarac koji je juče sprečio naprednjake da sa bagerom uđu u grupu okupljenih građana uhapšen je sinoć i sproveden je u policijsku stanicu u Šapcu, saznaje Nova.rs.

Tokom jučerašnjeg dana pojavio se snimak na kom se vidi kako naprednjaci bagerom pokušavaj da prođu kroz grupu ljudi, dok ih je pratila grupa momaka sa letvama u rukama.

Okupljeni građani su pokušali da zaustave bager, međutim, vozač je odlučio da nastavi sa vožnjom, što je izazvalo revolt demonstranata. Zbog toga se jedan od učesnika protesta i popeo na mašinu kako bi fizički zaustavio naprednjake u njihovoj nameri da sa bagerom uđu u okupljenu masu.

Kako je rečeno portalu Nova.rs, muškarac sa snimka je zbog toga sinoć uhapšen i odveden u policijsku stanicu u Šapcu.

Bager koji je krenuo na okupljene građane vozio je, kako je otkrio ranije portal, Nebojša Stojićević Jarin, šabački naprednjak. U izjavi za Nova.rs Dušan Kostadinović, generalni sekretar DS koji je bio na licu mesta kaže i da su iza bagera išli naoružani kriminalci batinaši koji su okupljene građane napali sa motkama.

Za sada nije poznato da li su bagerista i ostali naprednjaci, koji su juče fizički nasrtali na građane u Šapcu, koristeći letve, privedeni ili uhapšeni.

Podsetimo, juče je Srbije je organizovana blokada ključnih saobraćajnica u znak protesta protiv donošenja zakona o eksproprijaciji zemljišta i zakona o referendumu, koji su, prema mišljenju stručne javnosti, „skrojeni“ u korist kompanije Rio Tinto, koja planira eksploataciju litijuma u zapadnoj Srbiji.

(N1, Foto: Twitter)